29 de Març de 2024
Descarrega la nostra APP
Atenció al Client 608034703973 22 00 02
608034703
0
0 €
Tornar
Què faig si em toca la Primitiva?

Jugues a la Primitiva perquè tens un pressentiment. Saps que et tocarà i serà aviat. Potser aquesta setmana sigui la teva. Què faràs quan siguis ric?  És precís pensar amb la ment freda i seguir bons consells perquè l’alegria no s’esfumi junt amb els diners que hagis guanyat. Aquí trobaràs les respostes.

L’èxit de la Primitiva

Sabies que la Primitiva va arribar a Espanya el 1763 de la mà del marquès d’Esquilache? Amb l’objectiu de recaptar més diners per les arques públiques sense la necessitat de crear un nou impost, la Primitiva va ser un gran encert. En el primer sorteig, el 75% de la recaptació es va destinar als premis i la resta van ser beneficis per l’estat.

Com tots sabem, es tracta d’un sorteig en el que per participar s’ha d’escollir una combinació de 6 números entre 49 possibles. A més a més, a cada aposta se li assigna un número aleatori que va del 0 al 9 (el reintegrament). El sorteig es celebra els dijous i els dissabtes i es pot seguir a través de la televisió pública.

Al principi es coneixia com la “Loteria dels Números”, però l’any 1812, amb l’aparició del que avui en dia coneixem com Loteria Nacional, es va començar a dir Loteria Primitiva. No obstant, el 1862, el govern la va suprimir i no va ser fins al 1985 quan es va recuperar legalment. Des de llavors s’ha celebrat setmanalment, ininterrompudament.

El pot de la Primitiva

Com la combinació de números és personal i el reintegrament és aleatori, a vegades es dóna la situació de que no toca a ningú. Així, el premi setmanal s’acumula i es va formant un pot que va sumant xifres a un ritme accelerat. Com més elevada és la quantitat de diners del pot, es transforma en un reclam més per motivar als jugadors que no s’acaben de decidir. Però és que és molt difícil no imaginar què faríem si ens toqués, veritat?

I si em toca?

I per què no? Si apostes, tens les mateixes possibilitats de que et toqui que a qualsevol altra persona. Si et toca, és possible que et sentis atabalat pel moment. Segurament molts es voldran apropar a tu interessadament, et sentis generós i comencis a malbaratar els diners o potser et ve de gust donar-te capritxos que possiblement et lliguin a un ritme de vida que, en un futur, quan s’esgotin els diners, no puguis seguir.

Les estadístiques diuen que la majoria dels guanyadors de la loteria esgoten la seva riquesa adquirida en uns 10 anys. Tot i així, alguns s’assessoren bé i mantenen els diners durant més temps. Sigui quin sigui el teu cas, si ets un dels afortunats, aquí et donem 5 consells bàsics sobre què fer quan descobreixes que has guanyat el pot de la Primitiva.

1. Mantinguis els peus al terra

Pensa que per molt gran que sigui el premi que hagis aconseguir, l’Estat es quedarà amb una part. Per tant, el total del premi no és realment el que tu percebràs quan entreguis la papereta. Siguis conscient d’això per no emportar-te el primer disgust.

2. Siguis discret

Si no vols ser el famós de torn (amb tot el que això comporta), el nostre segon consell és que no ho facis públic. Pensa que hi ha molta gent interessada, que es mou pels diners i que s’aproparan a tu per aprofitar-se d’aquesta nova situació. Ser un nou ric no és fàcil i hi ha gent molt preparada per enganyar sense que ens n’adonem. Hi ha gent que recomana fins i tot no comentar-ho gaire a la família per evitar situacions com les que hem descrit.

Per passar desapercebut, és millor no canviar les rutines molt radicalment. Per exemple, no comprar-se un cotxe d’alta gamma nou o canviar-se a una casa molt millor que l’actual. De fet, s’hauria d’intentar seguir amb les mateixes rutines.

3. Demana ajuda

Molts nous rics no saben què fer amb tants diners i demanen ajuda a un assessor financer. També és recomanable tenir un assessor fiscal, i a ser possible, que no es coneguin entre ells.

4. Inverteix en banca

Si la quantitat que t’ha tocat ho permet, és recomanable crear un compte fixe a llarg termini, que potser generi interessos. Seran guanys addicionals, amb la única condició que no el toquis durant el període de temps pactat en el contracte. Quant més gran sigui la quantitat, més alt serà el beneficis

5. Aprèn a dir “no”

És possible que, a causa de la teva nova situació, o de forma indirecta, t’assabentis de nous projectes que necessitin finançament o d’idees emprenedores que creguis que poden funcionar. Estudia-ho bé abans de donar la teva aprovació i oferir els teus diners. Si fas massa inversions en poc temps, corres un risc i al final podries trobar-te en una situació molt pitjor a la que tenies abans de guanyar el premi: amb deutes milionàries.

Doncs al final no m’ha tocat...

La il·lusió per aconseguir diners fàcilment mou a milions de persones cada setmana. Per petita que pugui ser la possibilitat que ens toqui, seguim aferrant-nos a ella, imaginant com podria ser el nostre futur o amb el pot de la Primitiva a la butxaca. Si aquesta setmana no ha sigut la teva, potser ho sigui la que ve. Vine a Rosa de Ponent a fer la Primitiva d’aquesta setmana i pensa que amb la mateixa papereta també pots jugar a Joker, perquè... i si et toca?

www.loteriaslleida.com
Jocs i Apostes
Descarga APP
Mitjans de pagament
Formas de envío
Web 100% segura
Joc responsable
Admón de Loterías nº 1
David Masip Serrano
Avinguda Francesc Macià 15
25007 Lleida (Lleida)
43732517H
Atenció al Client973 22 00 02
608034703
© Gadmin.es Els logotips de jocs i loteries utilitzats en aquesta web són propietat de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE). Aquesta web només fa ús d'ells a manera merament identificativa per falicitar l'elecció i selecció del apostante
04d 16h 48m 10s
01d 10h 03m 10s
01d 10h 03m 10s
01d 10h 03m 10s
01d 08h 48m 11s
01d 08h 48m 11s
05d 21h 49m 11s
03d 16h 48m 10s
+18 Autoprohibición Jugar Bien Juego Seguro