19 de Abril de 2024
Descarrega la nostra APP
Atenció al Client 608034703973 22 00 02
608034703
0
0 €
Tornar
Quan la loteria porta mala sort...

Si li preguntem a qualsevol que faria si li toqués el Gros de Nadal o qualsevol altre premi, segur que ens parlaria de celebracions, projectes, futur... Tot emmarcat en un ambient de festivitat i amb una mirada d"il·lusió en els ulls.

 
En la majoria d"aquests casos la vida de les persones canvia a millor, però tots hem sentit alguna "llegenda urbana" sobre premiats arruïnats, famílies enfrontades o matrimonis trencats per "culpa" d"un premi de Loteria. Què hi ha de cert en això?


El diari ABC, en la seva versió online del dia 29 d"octubre ha dedicat un article casos coneguts de "mala sort" entre afortunats. Una cruel paradoxa.

El primer cas que ens relata data del 23 de desembre de 1949 i explica el cas d"un senyor malagueny que dies abans del sorteig va somiar amb un nombre, el 55.666:


"Va anar a l"Associació Benèfica del Cos de Correus, que suposadament havia adquirit íntegrament el nombre. Allí se li va informar que el seu viatge havia estat debades: «Els bitllets de les cinc sèries adquirides pel president d"aquesta associació havien estat enviats, en participacions de 5 i 10 pessetes, a diverses estafetes de les localitats de Toro i Benavente (Zamora), Alagón (Saragossa) i Dos Camins (Bilbao)». «Fa dos dies es va presentar en les oficines un senyor sol·licitant amb insistència alguna participació del 55.666. Va explicar que havia vingut expressament des de Màlaga per adquirir-ho, perquè tenia el pressentiment que resultaria premiat amb el Gros. No va aconseguir el seu propòsit, ja que aquest nombre havia estat ja remès a les localitats esmentades», afegia la notícia. Malgrat la incredulitat de tots els que allí van escoltar la seva predicció, el «oriund, satisfet i pesat» nombre va sortir premiat amb 15.000.000 de pessetes. Un Gros que va ser comprat a Madrid, però que no va afavorir a cap madrileny, ni tampoc al nostre malagueny somiador... que ni tan sols es va fer amb el reintegrament."


El següent cas és molt més recent, del Sorteig del Nen 2015:

"Un altre cas també sorprenent es va produir en la Loteria del Nen de 2015. Les càmeres de televisió i els periodistes s"amuntegaven aquell 6 de gener a les portes de l"administració número 4 de Leganés, on s"havia venut el primer premi. Excepte aquest diari, no es van adonar que una mica més enllà es trobava José, protagonista d"aquesta trista història. Allí estava ell, sol i capcot fins que un dels administradors de loterias es va apartar de l"algaravia general i es va dirigir cap al seu amic, un pintor que portava vint anys comprant-li el «dècim dels veïns», com li deien els clients habituals. Aquesta va ser la primera vegada que no va poder. «He tingut una setmana infernal amb torns de nit en el treball, sortint molt cansat a les set del matí, pensant tots els dies que havia d"anar a pel número», va explicar a ABC. Durant la setmana anterior al sorteig, José es repetia cada matí el mateix: «Demà em passaré». «Just la nit del 5 de gener se"m va acabar el contracte i em vaig quedar a l"atur. Vaig acabar el meu últim torn al matí, com sempre, i no tenia el cos com per esperar dues hores al fet que Gustavo (l"administradoro) obrís. Així que em vaig anar a dormir, pensant de nou que per la tarda ho enxampava. No obstant això, aquesta vegada no ho vaig fer, per primera vegada en tot aquest temps. Molts dels meus amics sí ho van comprar, clar, però jo no. Em fa la punyeta molt, perquè em feia molta falta», lamentava, abans de perdre"s entre la multitud pletórica, camí de casa... sense que ningú es fixés en ell."


El primer consell que qualsevol assessor ens donarà a l"hora de gestionar un premi és que ho fem amb la ment freda. Els casos de persones que àdhuc havent rebut un gran premi acaben arruïnades per no saber administrar-ho són més freqüents del que pensem. ABC en el mateix article ens parla de tres "desafortunats" guanyadors de premis la vida dels quals va canviar i no precisament a bé:


"Entre els grans premiats també trobem històries de dissort. Que l"hi preguntin a William «Bud» Post: «Tothom somia amb guanyar la loteria, però ningú imagina els malsons que comporta», va afirmar en 1993 aquest nord-americà, cinc anys després d"haver guanyat 16,2 milions de dòlars en un sorteig de Pennsilvània. El motiu? El seu germà va arribar a contractar a un sicari per matar-lo a ell i a la seva esposa, amb l"objectiu de quedar-se amb els diners en herència. No ho va aconseguir i va acabar a la presó, però la successió de dissorts va continuar després per Post: balafiaments, deutes i fins a sis matrimonis fallits. Es va veure tan desesperat que, fins i tot, va arribar a disparar a un home que li va exigir la devolució dels diners que li devia. I això que no havia tingut una vida fàcil: orfe de mare des dels 8 anys, el seu pare el va enviar a un orfenat i va passar per un rosari de treballs d"estar per casa durant la seva joventut. I quan la sort li va arribar, no va saber aprofitar-la. Post, almenys, va conservar la vida. Abraham Shakespeare, no. Aquest delinqüent juvenil que va arribar a passar un parell de vegades per la presó per faltes menors va guanyar l"animalada de 30 milions de dòlars en la loteria de Florida. Els seus veïns asseguraven que, en el fons, era un noi de bon cor. Tant és així que molts van voler aprofitar-se d"ell quan va guanyar el premi. Una d"elles va ser Dorice Moore, que va acabar entabanant-ho perquè li financés la suposada escriptura d"un llibre sobre les seves dissorts. Finalment el va matar i va cremar el seu cos al jardí de la seva casa. Durant el judici, van definir a la dona de «freda i calculadora». Callie Rogers és un altre dels casos. Després de fer-se rica a Anglaterra per guanyar la loteria amb només 16 anys, el seu excés de joventut li va jugar una mala passada. Va malgastar 1,6 milions de lliures en festes, drogues i luxosos viatges. Deu anys després d"obtenir el premi havia balafiat pràcticament tota la suma. Després de confessar que durant aquesta etapa ni tan sols havia estat feliç, ara s"esforça per tenir una vida normal, allunyada dels excessos d"aquella època. «Va ser massa diners per a algú tan jove. Encara que pensis que la teva vida no canviarà, ho fa, i normalment no per a millor. Allò va ser a punt de destruir-me. Afortunadament, ara sóc més forta».


Amb aquests casos sembla corroborat allò que els diners no dóna la felicitat, però no per això deixarem de seguir somiant que la sort ens acompanyi...

FONT:

http://www.abc.es/loteria-de-navidad/abci-loteria-navidad-crimenes-y-otras-desdichas-cara-oculta-loteria-201710290238_noticia.html#ns_campaign=rrss-inducido&ns_mchannel=abc-es&ns_source=fb&ns_linkname=noticia.foto&ns_fee=0


www.loteriaslleida.com
Jocs i Apostes
Descarga APP
Mitjans de pagament
Formas de envío
Web 100% segura
Joc responsable
Admón de Loterías nº 1
David Masip Serrano
Avinguda Francesc Macià 15
25007 Lleida (Lleida)
43732517H
Atenció al Client973 22 00 02
608034703
© Gadmin.es Els logotips de jocs i loteries utilitzats en aquesta web són propietat de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE). Aquesta web només fa ús d'ells a manera merament identificativa per falicitar l'elecció i selecció del apostante
00d 05h 10m 10s
00d 22h 25m 10s
00d 22h 25m 10s
00d 05h 10m 10s
00d 21h 10m 11s
00d 21h 10m 11s
00d 10h 11m 11s
03d 05h 10m 10s
+18 Autoprohibición Jugar Bien Juego Seguro